Tijdens de overgang kan er van alles veranderen in je leven. Denk aan (problemen met) seksualiteit en de relatie met je partner. Burn-out (achtige) klachten waardoor je de energie niet meer hebt in je werk of bedrijf. Verandering in je lichaam, overgewicht, fysieke belastbaarheid, waardoor je niet meer kan ‘wat je altijd wel kon’.

Met ons Menopause Therapy Retreat gaan we aan de slag met oorzaken, maken we gevolgen inzichtelijk en geven we je een handreiking hoe om te gaan met je nieuwe situatie. Van specifieke medische therapie tot omgaan en acceptatie: alle facetten komen aan bod!

De overgang

Voelt de overgang voor jou ook als een niet te stoppen, heftige hormonale achtbaan? Heb je last van fysieke en mentale ongemakken, zoals pijnlijke gewrichten, overgewicht, slaapproblemen, opvliegers en darmklachten? Ben je emotioneel, neerslachtig, uitgeblust en opgebrand? Of ervaar je deze levensfase juist als hét moment voor verdieping en het bepalen van een nieuwe koers, maar weet je niet hoe je dat aan moet pakken? Dan is de Menopause Therapy Retreat de oplossing! Kom in balans met jezelf en je lichaam in slechts 4 dagen.

Aanmelden

Wordt weer die sterke vrouw van vroeger.

Zelfverzekerd, tevreden met jezelf en genietend van het leven. Onze Menopause Therapy Retreat kan jou daarbij helpen. Vier dagen lang sta jij centraal. Het team gaat samen met jou op zoek naar de mogelijke oorzaken van jouw klachten. Samen werken we aan duurzame oplossingen, en creëren we handvatten, zodat je daar thuis mee verder kan. Na onze Retreat is er tevens de mogelijkheid voor verder begeleiding.

Tijdens het programma staan de volgende zaken centraal:

  • Workshops over de menopauze
  • Ademhalingstechnieken
  • Meditatie
  • Wandelingen & yoga
  • Dagelijkse terugkoppeling
  • Optioneel: één-op-één consult Nora Hendriks 
Aanmelden Menopause Therapy Retreat

Ons multidisciplinaire team staat voor je klaar

Overgangsklachten worden door verschillende factoren veroorzaakt en versterkt. Onze arts functionele geneeskunde, psycholoog, yogadocent, ademtherapeut, bewegingstherapeut en de coaches van het multidisciplinaire team van Montgó Lifestyle geven jou vier dagen lang hun volledige aandacht. Tijdens workshops en 1-op-1 sessies, maar ook door eventuele hormoontherapie, ontspanning en gezonde voeding. Onze chef-kok verzorgt samen met onze diëtiste gevarieerde en gezonde maaltijden, met de beste voedingsstoffen en de lekkerste ingrediënten die vrouwen in de overgang nodig hebben.

Nora Hendriks

Nora is breed opgeleid in verschillende geneeswijzen en bouwde veel ervaring op in anti-aging geneeskunde en functionele geneeskunde. Al meer dan 30 jaar is zij gespecialiseerd in hormoontherapie rond de menopauze. Nora is auteur van het boek: “Het Menopauze Taboe”

Meer weten over Nora Hendriks?

Tijdens de Menopause Therapy Retreat kan je kiezen voor een één-op-één consult met Dokter Nora Hendriks. 

Wat betekent een één-op-één consult?

Tijdens het consult met dokter Nora Hendriks wordt specifiek naar jouw situatie gekeken en wat de mogelijke oorzaken zijn voor jouw klachten.

Om dit goed voor te bereiden, zal je vooraf een aantal formulieren ontvangen voor het aanmaken van je dossier:

  • een formulier met persoonlijke gegevens
  • een vragenlijst met vragen over de klachten die je ervaart
  • een formulier om bloed te laten prikken (optioneel)

Bij het bloedonderzoek wordt er gekeken naar specifieke hormoonconcentraties in het bloed, zodat er een beter beeld gekregen kan worden van de hormonale status. Andere onderzoeken op bijvoorbeeld vitamines en mineralen behoren ook tot de mogelijkheden.

Wil je gebruik maken van het vooronderzoek en het consult dan kun je dit aangeven in het inschrijfformulier. De bloedonderzoeken worden uitgevoerd via de GGD in Nederland. Hier kunnen kosten aan verbonden zitten. 

Marieken van der Leest

Marieken is als vitaliteitscoach voor vrouwen in de overgang verbonden aan diverse Arbodiensten. Door jarenlang werkzaam te zijn geweest als bedrijfsoefentherapeut en ergonoom, is ze veelvuldig in aanraking gekomen met vrouwen tussen de 40-60 jaar met diverse klachten die niet met een reguliere aanpak geholpen waren. Marieken begeleidt en ondersteund vrouwen in de overgang.

Meer weten over Marieken van der Leest?
Aanmelden Menopause Therapy Retreat