Nora Hendriks

Nog iedere dag verbaast het mij dat de meeste patiënten ervan overtuigd zijn dat je van hormonen borstkanker krijgt. Er is nog zoveel onwetendheid over de mogelijkheid van veilige behandelingen met bio-identieke, lichaamseigen hormonen. Vrouwen hoeven echt niet af te zien in de menopauze, ze hebben recht op de juiste behandeling van die vervelende overgangsklachten. Ik heb al veel vrouwen mogen begeleiden in die complexe fase van hun leven. En ik heb het zo vaak mogen horen: “Dokter, ik heb eindelijk mijn leven weer terug!”

Minder dan 10 procent van de vrouwen met menopauze klachten wordt behandeld met hormonen, terwijl er zoveel vrouwen door hun klachten niet meer kunnen functioneren in hun gezin, op het werk of in hun relatie. Ze herkennen zichzelf niet meer door overgewicht, stemmingswisselingen, oververmoeidheid of slaapproblemen. Al deze problemen zijn in de meeste gevallen terug te brengen op een verstoorde werking van de hormonen. Toch kan op een veilige manier je hormonale balans worden hersteld.

Nora Hendriks studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en de Universiteit van Antwerpen. Zij was tot 2004 huisarts in België, daarna startte ze een eigen kliniek in Spanje.
Zij is breed opgeleid in verschillende geneeswijzen en bouwde veel ervaring op in anti-aging geneeskunde en Functional Medicine. Al meer dan 30 jaar is zij gespecialiseerd in hormoontherapie rond de menopauze. 

Zij is auteur van het boek: “Het Menopauze Taboe”. In Het menopauzetaboe biedt dr. Nora Hendriks op een wetenschappelijke, maar voor een groot publiek heel duidelijke manier een overzicht van hoe het toedienen van lichaamsidentieke hormonen je werkelijk kan helpen de problemen van de menopauze te overwinnen. Daarmee wil ze het taboe doorbreken op hormoontherapie met body-identieke hormonen en de fabels ontkrachten die nog steeds de ronde doen.

Ontdek Menopause Therapy Retreat