Marieken van der Leest

Al op de basisschool brouwde ik zelfgemaakte zalfjes voor vriendinnen met pijntjes en zwachtelde enkels en polsen op aanvraag. Het was niet alleen het zorgende aspect wat ik daar leuk aan vond, maar ook het ontdekken wat wel en niet werkt.

Nu, ruim 40 jaar later, ben ik als onder andere vitaliteitscoach voor vrouwen in de overgang verbonden aan diverse Arbodiensten. Door jarenlang werkzaam te zijn geweest (en nog) als bedrijfsoefentherapeut en ergonoom, kwam ik op de werkvloer veelvuldig in aanraking met vrouwen tussen de 40 en 60 met band- en peesproblematiek, maar ook depressies en burn-out die niet met een reguliere aanpak geholpen waren.

Dat werd voor mij zo opvallend dat ik me ben gaan verdiepen in de vraag waarom speciaal deze groep vrouwen daarmee bleef kampen. Voor een groot deel bleek de overgang hiervoor verantwoordelijk. Helaas kwam ik er ook achter dat er (tot op de dag van vandaag) een hiaat aan kennis bij zowel huisartsen als bedrijfsartsen is, waardoor vrouwen slecht of niet geïnformeerd worden over deze fase in hun leven. Want het is letterlijk een ‘over-gang’ naar een nieuwe fase. Een fase die ons veel moois te brengen heeft wanneer je jezelf er met kennis van zaken en soms een beetje hulp doorheen loodst!

Daarom spreekt mij het concept van Montgó Lifestyle Resort dus zo aan. Kennis delen, het op maat leveren van zorg, het werken met een super enthousiast multidisciplinair team waardoor die zorg ook maatwerk kan worden – en dat alles op een fantastische locatie!

Ontdek Menopause therapy retreat